欢迎来到重庆成人高考自考学历信息咨询网-浩学网!

首页 > 资源下载 > 网教复习资料

网教复习资料

英语B-交际英语(点击打开)

小编 2022-05-21 15:27:02网教复习资料
交际英语1、- How do you like the movie we saw yesterday?- _________A.You are welcome. B.How about you?C.I‘ve never seen a better movie than it. D.It is very expensive.

交际英语

1、- How do you like the movie we saw yesterday?

- _________

A.You are welcome.                              

B.How about you?

C.I've never seen a better movie than it.      

D.It is very expensive.

答案:C

2、- Does No.20 bus stop at our school?

- _________

A.I go to school by bus.

B.I'm afraid not.

C.You are welcome.

D.I'll not take No.20 bus.

答案:B

3、- Could you please open the window?

- _________

A.I can't.      

B.Go ahead.    

C.Sure.   

D.It's really very kind.

答案:C

4、- I'd like to invite you to dinner this Saturday, Mr. Smith.

- _________

A.Oh, no. let's not.

B.I'd rather stay at home.

C.I'm sorry, but I have other plans.

D.Oh, no. That'll be too much trouble.

答案:C

5、- Can you help me clear up the mess?

- _________

A.Yes, it doesn't matter.

B.No, that's OK.

C.Yes, help yourself.

D.No problem.

答案:D

6、- We are planning an outing. _________

- Sure.

A.Where are you going?  

B.When will you leave?  

C.How is everything?

D.Do you want to join us?

答案:D

7、- Do you think I can borrow your bike for a few hours?

- _________

A.I'm afraid you can.          

B.I'm sorry, but I really need it this afternoon.

C.Yes, I don't think so.           

D.I'll think about it later.

答案:B

8、- Thank you very much for the dictionary you sent me.

- _________

A.No thanks.   

B.I'm glad you like it.

C.Please don't say so.

D.No, it's not so good.

答案:B

9、- Are you going to have a holiday?

- _________

A.Not until next week.

B.Three weeks ago.

C.To Beijing.

D.I'm pleased to hear that.

答案:A

10、- Thanks for inviting me, John, but I've already made other plans.

- _________. Maybe another time.

A.I hope you enjoy it      

B.That's good

C.Oh! I'm sorry to hear that          

D.Great! I really had a good time

答案:C

11、- Can I help you?

- _________

A.Sorry, I don't need your help.  

B.What help can you give us?

C.I'd like to try on these shoes, please.

D.Thanks. You are welcome.  

答案:C

12、- What is she?

- _________

A.She is a typist.

B.She is talking to her friend.

C.She is having a holiday.

D.She is my sister.

答案:A

13、- What do you think of your new teacher?

- _________

A.He came to teach us last week.

B.He teaches us English.

C.He has two children.

D.He is very nice.

答案:D

14、- Excuse me, could you tell me the time?

- _________

A.You'd better buy a watch.

B.It's three thirty by my watch.

C.Can you see the clock?  

D.It's late I think.

答案:B

15、- You seem to be lost. Need help?

- _________

A.Yes, would you please help me with the bag?  

B.Help me find my key, please.

C.Yes, with pleasure.    

D.I'm looking for Zhongshan Road.

答案:D

16、- What do you think of the movie we saw last night?

- _________

A.The actress is bad.

B.Terrific!

C.The theatre is bad.

D.Nobody was there.

答案:B

17、- Hello, Peter. What do you do?

- _________

A.I am fine.

B.I am not sick.

C.I am a student from Bonn University.

D.I came from Bonn University.

答案:C

18、- I think the reference book(参考书)is very helpful.

- _________

A.Good idea.      

B.So do I.

C.With pleasure.

D.No problem.

答案:B

19、- How long have you worked here?

- _________

A.Since about two years.

B.I do not know.

C.For about two years.

D.Who knows.

答案:C

20、- Sorry to have kept you waiting.

- _________

A.That's OK.        

B.What are you doing?

C.What's wrong with you?      

D.Where have you been?

答案:A

21、-_______

-No, thanks. I'm just looking around. I'll let you know if I want anything.

A.Could you help me?

B.What will you buy?

C.Can I help you?

D.Do you like to look around?

答案:C

22、-Excuse me; can I have a seat here?

- _______

A.Be hurry.                

B.Come on.

C.Yes, please.            

D.Do you mind?

答案:C

23、- What do you do on Sunday?

- _______

A.I 'm a teacher.     

B.I play football.    

C.You are a student.   

D.They clean rooms.  

答案:B

24、- Must I be home before seven?

- ___________________.

A.No, you needn't

B.No, you mustn't

C.Yes, you will

D.No, you won't

答案:A

25、- Our class won the girls' relay race in our school's sports meeting.

- _____________________

A.That's right.

B.Thanks a lot.

C.Congratulations!

D.It's a pleasure.

答案:C

26、- I was worried about my maths, but Mr. Brown gave me an A.

- _____

A.Don't worry about it.

B.Congratulations! That's a difficult course.

C.Mr. Brown is very good.

D.Good luck to you!

答案:B

27、- I am afraid I can't return the book to you before Friday.

-______.

A.Don't be afraid

B.Be careful

C.Not at all

D.Take your time

答案:D

28、- That's a beautiful cat. I wonder who it belongs to.

- _________

A.It belongs to the Browns.

B.The cat is my favourite too.

C.Mind your own business.

D.I can't say anything more.

答案:A

29、- I really don't know how to thank you enough.

- ______.

A.No problem

B.Think nothing of it

C.Not at all

D.It doesn't matter

答案:B

30、- Hi, is Mary there, please?

- _____

A.Hold on. I'll get her.

B.No, she isn't here.

C.Yes, she lives here.

D.Yes, what do you want?

答案:A

31、-I'll be away on a business trip. Would you mind looking at my cat?

-Not at all. ____________.

A.I have no time

B.I'd rather not

C.You can leave

D.I'd be happy to

答案:D

32、-Can I get you a cup of tea?      

-___________.

A.That's very kind of you

B.With pleasure

C.You can, please

D.Thank you for the tea

答案:A

33、-If you need me, jut let me know.

-I will,___________.

A.that's all right

B.thank you

C.all right

D.not at all

答案:B

34、- Shall we sit up here on the grass or down there near the water?

- _____

A.I'd rather stay here if you don't mind.

B.Sorry, I don't like neither.

C.Certainly, why not?

D.Yes, we like these two places.

答案:A

35、- Hi, Jim! Nice to meet you.

- _________.

A.Certainly

B.Many thanks

C.OK

D.Nice to meet you, too

答案:D

36、-I'm sorry to hear that you failed in the exam.    

-___________.

A.Not at all

B.Oh, thank you.That's very kind of you

C.You are welcome

D.Yes, I'm really sorry

答案:B

37、-Hello, may I speak to Zhao Hua?

-__________.

A.My name is Zhao Hua

B.I'm Zhao Hua

C.This is Zhao Hua speaking

D.Zhao Hua is me

答案:C

38、- _________?

- This is Mr Smith speaking now.

A.Who are you

B.Who is that

C.Who are you calling

D.What do you want to say

答案:B

39、- I heard Susan surprised her teacher by working hard.    

- Yes, ______

A.her teacher worked hard.

B.Susan worked hard.

C.the teacher was surprising.

D.Susan was surprised.

答案:B

40、- Will you please give the note to him?

- ______________.

A.Certainly, I'll give it to him

B.No, please not

C.Sorry, I don't

D.Yes, please do

答案:A

41、-Would you go to the concert with me?

-_____________, but I'm very busy now.

A.I'd like to

B.Sure

C.No problem

D.Certainly

答案:A

42、- Peter, don't step on the grass.

-  ____________.

A.It doesn't matter

B.I can't do it

C.Don't worry

D.Sorry, I won't do it again

答案:D

43、- I'll sorry to trouble you.

- ___________.

A.Don't say so

B.OK

C.It doesn't matter

D.That's fight

答案:C

44、- Will you join us for lunch?

- _________.  

A.No, I won't

B.Yes, with pleasure

C.Yes, please

D.Yes, help yourself

答案:B

45、- I was born in Boston, but I studied in New York._________?

- I was born in New York, but studied in Boston.

A.What do you do

B.And you

C.Where were you

D.Do you

答案:B

46、- Hello, may I speak to Mike?

- __________

A.Who are you?

B.Sorry, he isn't in.

C.Thank you very much.

D.Yes, here you are.

答案:B

47、- I'm sorry for being late, Mr Lt.

- ___________.

A.All right

B.That's right

C.Not at all

D.Never mind

答案:D

48、- Do you like country music?

- ______________.

A.Yes, I like basketball a lot

B.It's far too crowded

C.Yes, I'm crazy about it

D.Oh, it's funny

答案:C

49、- Thank God.It's Friday again.A nice weekend!

- ______.

A.Me too

B.Yes,I'll be free then

C.That's all right

D.The same to you

答案:D

50、- Thank you for your great dinner. I really enjoyed it.

- __________you enjoyed it.

A.I'm so glad

B.I'm sorry

C.What a pity

D.Surprisingly

答案:A

51、- Have a cup of tea, _________?     

- Thanks a lot.

A.don't you

B.haven't you

C.shall we

D.will you

答案:D

52、- How is it that you are late for class again?

- ________________.

A.Because I missed the bus

B.By bus and then on foot

C.Yes, it is quite wrong

D.It is far from school

答案:A

53、- We ordered 20 boxes of your products, but we have only got 19. - _________

A.You do not have to.

B.It does not matter.

C.We will send another tomorrow.

D.Nothing serious.

答案:C

54、- Excuse me. Could you spare me a few minutes? - _________

A.Of course.

B.Of course not.

C.I am sorry to hear that.

D.Yes. I'm busy now.

答案:A

55、- It's very thoughtful of you to give me a ride. - _________

A.It's my pleasure.

B.Take it easy.

C.Sure.

D.Never mind.

答案:A

56、- Happy birthday to you!    

- ______!

A.Happy birthday to you

B.I'm very glad

C.That's all right

D.Thank you

答案:D

57、- How do I transfer calls? - _________

A.Do as you like.

B.It is a bit difficult.

C.Let me show you.

D.Not at all.

答案:C

58、- How was your journey to Paris? - _________

A.It went very well.

B.I flew there.

C.I love Paris.

D.Thank you for asking.

答案:A

59、- How are you, Bob? 

- ________

A.How are you?

B.I'm fine. Thank you.

C.How do you do?

D.Nice to meet you.

答案:B

60、- Hello, I'm Harry Potter. 

- Hello, my name is Charles Green, but ______.

A.call my Charles

B.call me at Charles

C.call me Charles

D.call Charles me

答案:C

61、- Thanks for your help. 

- __________

A.My pleasure.

B.Never mind.

C.Quite right.

D.Don't thank me.

答案:A

62、- Who's speaking? 

- This is Tom ________.

A.speaks

B.spoken

C.speaking

D.saying

答案:C

63、- Paul, _______? 

- Oh, that's my father!And beside him, my mother.

 

A.what is the person over there

B.who's talking over there

C.what are they doing

D.which is that

答案:B

64、- ________   

- He teaches physics in a school.

A.What does your father do?

B.Who is your father?

C.What is your father doing?

D.Where is your father now?

答案:A

65、- Hi, Tom, how's everything with you? 

- ___________, and how are you?

A.Don't mention it

B.Hm, not too bad

C.Thanks

D.Pretty fast

答案:B

66、- I'm sorry. I am late due to the heavy traffic. 

- ________

A.Well, it's OK.

B.No, it's all right.

C.You are welcome.

D.You are wrong.

答案:A

67、- Excuse me, how much is the jacket? 

- It's 499 Yuan. ________

A.Oh, no. That's OK!

B.How do you like it?

C.Which do you prefer?

D.Would you like to try it on?

答案:D

68、- Could you help me with my physics, please?

- ________ 

A.No, no way.

B.No, I couldn't.

C.No, I can't.

D.Sorry I can't. I have to go to a meeting right now.

答案:D

69、- It's rather cold in here. Do you mind if I close the window?

________ 

A.Yes, please.

B.No, please.

C.Sure, please.

D.I don't like it.

答案:B

70、- Please help yourself to the seafood.

- ________ 

A.No, I can't.

B.Sorry, I can't help.

C.Well, seafood don't suit.

D.Well, I'm afraid I don't like seafood.

答案:D

71、- Thank you for inviting me.

- _______ 

A.I really had a happy time.

B.Oh, it's too late.

C.Thank you for coming.

D.Oh, so slowly?

答案:C

72、- May I see your tickets, please?

- ________ 

A.Sure.

B.No, you can't.

C.No, they are mine.

D.Yes, you can.

答案:A

73、- Would you like to go to the concert with us this evening?

- ________ 

A.No, I already have plans.

B.I'd love to, but I'm busy tonight.

C.No, I really don't like being with you.

D.I'm ill, so I shouldn't go out.

答案:B

74、- Could I borrow your car for a few days?

- ________  

A.Yes, you may borrow.

B.Yes, go on.

C.Sure, here is the key. Enjoy your journey.

D.It doesn't matter.

答案:C

75、- Congratulations! You won the first prize in today's speech contest.

- ________ 

A.Yes, I beat the others.

B.No, no, I didn't do it well.

C.Thank you.

D.It's a pleasure.

答案:C

76、- We are going to have a singing party tonight. Would you like to join us?

- ________ 

A.I'm afraid not, because I have to go to an important meeting.

B.Of course not. I have no idea.

C.No, I can't.

D.That's all set.

答案:A

77、- How was your trip to London, Jane?          

- ___________ 

A.Oh, wonderful indeed.

B.I went there alone.

C.The guide showed me the way.

D.By plane and by bus.

答案:A

78、- Must I take a taxi?  

- No, you ________ . You can take my car.

A.had better to

B.don't

C.must not

D.don't have to

答案:D

79、- This box is too heavy for me to carry it upstairs.

- _______ 

A.You may ask for help.

B.I'll give you a hand.

C.Please do me a favor.

D.I'd come to help.

答案:B

80、- Could I speak to Don Watkins, please?

- ________ 

A.Speaking, please.

B.Oh, how are you?

C.I'm listening.

D.I'm Don.

答案:A

81、- Do you mind my smoking here?

- _______ 

A.No, thanks.

B.Yes, I do.

C.Yes. I'd rather not.

D.Good idea.

答案:B

82、- Did you know that David injured his leg yesterday?

- Really? _______ 

A.Who did that?

B.What's wrong with him?

C.How did that happen?

D.Why was he so careless?

答案:C

83、- Hey, Tom, what's up?

- __________ 

A.Yes, definitely!

B.Oh, not much.

C.What is happening in your life?

D.You are lucky.

答案:B

84、- Excuse me, could you show me the way to the nearest post office? 

- ______Oh yes! Two blocks away from here at the Green Avenue. You can't miss it.

 

A.I beg your pardon?

B.What do you mean?

C.You're welcome.

D.Mm, let me think.

答案:D

85、- What's the problem with your bike?

- _________ 

A.Not at all.

B.Good, thank you.

C.Nothing serious.

D.Sure

答案:C

86、- Unbelievable! I have failed the driving test again!  

- _______ This is not the end of the world.  

A.Good luck.

B.Cheer up.

C.Go ahead.

D.No problem.

答案:B

87、- What are you majoring in?

- _________

A.In a university.

B.Very hard.

C.Mathematics.

D.At nine in the morning.

答案:C

88、- I wonder if I could use your computer tonight?          

- ___________ I'm not using it right now.

A.Sure, here you are.

B.I don't know.

C.It doesn't matter.

D.Who cares?

答案:A

 

 


版权声明: “为了帮助广大考生朋友获得更多考试资讯,正确理解考试相关政策,本站在进行内容编辑的时候,难免转载第三方资讯,所有转载内容都会注明来源,其有关的论述内容不代表本站观点和立场。原创内容如有类同也许是巧合,若有侵权,恳请联系本站删除(ezkxx@qq.com)。考试相关政策请以官方的发布内容为准,引用所产生的涉考风险、法律风险及其他风险,与本站无关。
javascript:void(0);