欢迎来到重庆成人高考自考学历信息咨询网-浩学网!

首页 > 资源下载 > 网教复习资料

网教复习资料

英语B-阅读理解(点击打开)

小编 2022-05-21 15:24:33网教复习资料
阅读理解B1、Peter wondered why he didn‘t have many friends. The reason was he was always taking, never giving. One day Peter told Bill, “I‘d like to give a party on Saturday, I‘d like you to co

阅读理解B

1、Peter wondered why he didn't have many friends. The reason was he was always taking, never giving. 

One day Peter told Bill, “I'd like to give a party on Saturday, I'd like you to come and bring Martha, too.”“Thanks, Peter. We'd be happy to come.”“Perhaps you'd like to bring your violin. You and Martha sing well together. I'm sure everyone will want you to sing for us.”That was how Peter began to plan his party. Next he asked another friend, Betty, to bring a cake.“You make the best cake in the world, Betty, and I like to eat your cake better than have one from the bakery.”Peter invited a few other friends to come to his party. He didn't forget to ask something from each one of them. He even asked Jim and Mary Jackson to let him give the party at their house! They agreed. 

The party was a big success. However, as the guests were leaving, they said“Thank you ”to Bill and Martha for the music, Betty for the cake, the Jacksons for the use of the house and to others for their hard work. To Peter they just said,“Thanks for the invitation.”

1)、The party was held at Peter's friend's house.

A.T

B.F

答案:A

2)、The Jacksons did hard work for the party.

A.T

B.F

答案:B

3)、All his friends liked Peter. 

A.T

B.F

答案:B

4)、Peter tried his best to give the party.

A.T

B.F

答案:B

5)、From the story, we can see Peter was a selfish man.

A.T

B.F

答案:A

2、When you take a walk in many of the cities in the West, you often see a lot of people walking dogs. It is still true that a dog is the most useful and faithful animal in the world. But the reasons why people keep a dog have changed.

In the old days, people used to train dogs to protect themselves against attacks by other beasts. And later, they came to realize that the dog was not only useful for protection but willing to obey his master. For example, when people used dogs for hunting, the dogs would not eat what was caught without permission. But now, people in the city need not protect themselves against attacks of an animal.

Why do they keep dogs, then? Some people keep dogs to protect themselves from robbery, but the most important reason is for companionship. For a child, a dog is his best friend when he has no friends to play with. For young couples, a dog is their child when they have no children. For old couples, a dog is also their child when their real children have grown up. So the main reason why people keep dogs has changed from protection to friendship.

1)、It is true that a dog is the most important animal in the world.

A.T

B.F

答案:B

2)、According to the passage, dogs were trained for protection against other animals in the past.

A.T

B.F

答案:A

3)、Dogs were used for hunting because they always obeyed their masters. 

A.T

B.F

答案:A

4)、The most important reason for people in the city to keep dogs now for companionship.

A.T

B.F

答案:A

5)、The main idea of the passage is that the dog is a useful and friendly animal.

A.T

B.F

答案:A

3、This story is about a young man. He worked very hard at his lessons. He was too busy to have a rest. At last, he couldn't go to sleep. Every night, when he went to bed, he closed his eyes and tried to sleep. But the more he tried, the more he stayed awake. 

After a while he decided to visit the doctor. “I just can't go to sleep at night. What should I do?” “I have a suggestion,” said the doctor. “Try counting numbers. By the time you reach one thousand, you'll be asleep. I am sure of it.” 

The next day the man reached the doctor's office. “Well,” said the doctor, “how are you today? Did you try my suggestion?” 

The man still looked tired. “Yes,” he said, “I tried counting one, two, three...up to one thousand. But when I reached five hundred and sixty-nine, I began to feel sleepy. I had to get up and drink some tea so that I could go on counting up to one thousand, but then I still couldn't fall asleep.” 

1)、The young man couldn’t go to sleep because he had worked too hard and became ill.

A.T

B.F

答案:A

2)、The doctor asked the young man to count numbers while he was lying in bed.

A.T

B.F

答案:A

3)、The young man returned to the doctor’s office the next day because he wanted to thank the doctor. 

A.T

B.F

答案:B

4)、The young man counted from 1 to 569 and got up to drink some tea. 

A.T

B.F

答案:A

5)、The young man in fact was not able to count numbers. 

A.T

B.F

答案:B

4、Mr Tom Forester lived by himself a long way from town. He hardly ever left his home, but one day he went into town to buy some things in the market. After he had bought them, he went into a restaurant and sat down at a table by himself. When he looked around, he saw several old people put glasses on before reading their newspapers, so after lunch he decided to go to a shop to buy himself some glasses too. He walked along the road, and soon found a shop.

The man in the shop made him try on a lot of glasses, but Tom always said, "No, I can't read with these."

The man became more and more puzzled(迷惑不解), until finally he said, "Excuse me, but can you read at all?"

"No, of course I can't!" Tom said angrily. "If I was already able to read, do you think I would have come here to buy glasses?" 



1)、Mr Forester lived alone in a city.


A.T

B.F

答案:B

2)、Tom almost never went into town.


A.T

B.F

答案:A

3)、The old people in the restaurant read their newspapers with glasses off.


A.T

B.F

答案:B

4)、The shop Tom went into sold glasses for people who could not see well.


A.T

B.F

答案:A

5)、What kind of mistake did Tom make? He left his money in the restaurant. 


A.T

B.F

答案:B

5、What is the best way to learn a language? We should remember that we learned our own language well when we were children. If we could learn a second language in the same way, it would not seem so difficult. Think of what a small child does. He listens to what people say and tries to imitate what he hears. When he wants something he has to ask for it. He is using the language,talking in it,thinking in it all the time. If people had to use a second language all the time, they would learn it quickly. 

We learn our own language by hearing people speak it,not by seeing what they write. We imitate what we hear. In school,though you learn to read and write as well as to hear and speak,it is best to learn all the new words through the ear. You can read them,spell them and write them later. 

1)、Everyone learns his mother language when he is a child. 

A.T

B.F

答案:A

2)、A small child learns to speak by imitating what people say. 

A.T

B.F

答案:A

3)、People can learn a language quickly if they imitate it. 

A.T

B.F

答案:B

4)、It is best to learn new words through reading first. 

A.T

B.F

答案:B

5)、The best way to learn a language is to use the language all the time.

A.T

B.F

答案:A

6、He has done what Mohammed Ali did for boxing, Michael Jordan for basketball, Roger Federer for tennis and Tiger Woods for golf. Twenty-three-year-old Michael Phelps has become a phenomenon in swimming. 

At the 2008 Summer Olympic Games, he won eight gold medals. That was more than the whole Australian team could put together. He beat Mark Spitz's 1972 record of seven wins in the pool at the one Games. Phelps has put his name next to seven world records.

Nine days, 17 games, morning and night he competed and won. He had to beat former world record-holders and gold medalists. He had to turn their wins into old news.

"I'm just lucky to have the drive that I have, the talent that I have and the excitement for the sport," Phelps said after winning his last medal. 

After the Olympics, swimming will not be in the news so much. But Phelps has decided to keep working to popularize it.

"I don't want this sport to be an every-four-years sport," Phelps said. "Over the past four years, it's skyrocketed. I'm honored to help this sport for the next generation of swimmers who will have it better than I have."

1)、Phelps is a swimmer.

A.T

B.F

答案:A

2)、Roger Federer is famous for tennis.

A.T

B.F

答案:A

3)、"竞争"is closest in meaning to the underlined word "phenomenon".

A.T

B.F

答案:B

4)、Phelps wants to change swimming to an every-four-years sport.

A.T

B.F

答案:B

5)、"Swimming is going to be popular" can be the most suitable title for this article.

A.T

B.F

答案:B

7、A couple of months ago, I went to a department store to buy a few things for the house. I needed a set of curtains for the living room, two table lamps, a rug and several cushions. I asked them to deliver the things as soon as possible, but they said that they were unable to send them out until 20 days later. After about 3 weeks, I received only the curtains and table lamps. I was a little disappointed when I didn't receive all the items I had bought. But nevertheless, I was eager to see what the curtains and lamps looked like. I first opened the package with the curtains. I had bought a lovely light blue, and instead they had sent me a horrible dark purple. Well, you can just imagine how angry I was. Then I opened the boxes with the lamps. They were exactly what I'd ordered. But one of the lamp shapes was damaged. The next I did was to telephone them to complain. They promised to come and pick them up immediately and also to replace them with the correct order. It has been two weeks since my complaint. They have neither picked up the wrong items nor sent me the rest of my order.

1)、The woman want the store to deliver the items was in a couple of weeks.

A.T

B.F

答案:B

2)、The woman was pleased when she saw the items they had delivered.

A.T

B.F

答案:B

3)、Her complaint was ignored in the end.

A.T

B.F

答案:A

4)、After three weeks, the woman received only the curtains and table lamps.

A.T

B.F

答案:A

5)、Besides curtains, table lamps, the woman bought a cushion.

A.T

B.F

答案:B

8、Many people who work in London prefer to live outside it, and to go in to their offices or schools every day by train, car or bus, even though this means they have to get up early in the morning and reach home late in the evening.  

One advantage of living outside London is that houses are cheaper. Even a small flat in London without a garden costs quite a lot to rent. With the same money, one can get a little house in the country with a garden of one’s own.  

Then, in the country one can really get away from the noise and hurry of busy working lives. Even though one has to get up earlier and spend more time in trains or buses, one can sleep better at night and during weekends and on summer evenings, one can enjoy the fresh, clean air of the country. If one likes gardens, one can spend one’s free time digging, planting, watering and doing the hundred and one other jobs which are needed in a garden. Then, when the flowers and vegetables come up, one has got the reward together with those who have shared the secret of Nature.  

Some people, however, take no interest in country things: for them, happiness lies in the town, with its cinemas and theatres, beautiful shops and busy streets, dance-halls and restaurants. Such people would feel that their life was not worth living if they had to live it outside London. An occasional walk in one of the parks and a fortnight’s (two weeks) visit to the sea every summer is all the country they want: the rest they are quite prepared to leave to those who are glad to get away from London every night.  

1)、Which of the following statements is NOT true?_________

A.People who love Nature prefer to live outside the city.  

B.People who work in London prefer to live in the country.  

C.Some people enjoying city life prefer to work and live inside London.  

D.Many nature lovers, though working in London, prefer to live outside the city.  

答案:B

2)、With the same money ________, one can buy a little house with a garden in the country. 

A.getting a small flat with a garden

B.having a small flat with a garden 

C.renting a small flat without a garden

D.buying a small flat without a garden 

答案:C

3)、When the garden is in blossom, it means that one ________ has been rewarded.

A.living in the country

B.having spent time working in the garden 

C.having a garden of his own

D.having been digging, planting and watering 

答案:B

4)、People who think happiness lies in the town would feel that _______ if they had to live  outside London.  

A.their life was meaningless

B.their life was invaluable 

C.they didn’t deserve a happy life

D.they were not worthy of their happy life 

答案:A

5)、The underlined phrase get away from in the 3rd paragraph refers to ________. 

A.deal with 

B.do away with

C.escape from

D.prevent from   

答案:C

9、Modern life is impossible without traveling. The fastest way of traveling is by plane. With a modern airliner you can travel in one day to places which it takes a month or more to get to a hundred years ago. 

Traveling by train is slower than by plane, but it has its advantages. You can see the country when you are traveling through. Modern trains have comfortable seats and dining-cars. They make even the longest journey enjoyable. 

Some people prefer to travel by sea when possible. There are large liners and river boats. You can visit many other countries and different parts of your country on them. Ships are not so fast as trains or planes, but traveling by sea is a very pleasant way to spend a holiday.

Many people like to travel by car. You can make your own timetable. You can travel three or four hundred miles or only fifty or one hundred miles a day, just as you like. You can stop wherever you wish - where there is something interesting to see, at a good restaurant where you can enjoy a good meat, or at a hotel to spend the night. That is why traveling by car is popular for pleasure trips, while people usually take a train or plane when they are traveling on business.


1)、From the passage, we know the fastest way of traveling is by plane.

A.T

B.F

答案:A

2)、The underlined word “They” in the passage refers to comfortable seats and dining-cars.

A.T

B.F

答案:A

3)、If we travel by car, we can make our own timetable.

A.T

B.F

答案:A

4)、When people travel on business, they usually take a plane or a car.

A.T

B.F

答案:B

5)、Four ways of traveling are mentioned in the passage.

A.T

B.F

答案:A

10、Here is a story told an American general (将军) who was a very important figure in the American army during the First World War. Everybody in the United States knew him and many people wished to have a picture or something of his in their homes.

Soon after the war the general returned to Washington. One day he went to a dentist and had six teeth pulled out. A week later the general heard that his teeth were being sold in curiosity shops (古玩店) at $5 each. On each of the teeth there was a label with the name of the general and words, "Buy these teeth and show them to your friends at home." The general got angry. He rushed to his office and ordered six officers to go around the city and buy all his teeth.

The officers went out and visited every curiosity shop in the capital. They were away from the office all day. In the evening they returned and put on the table in front of the general the teeth they had bought. They had collected 175 teeth.

1)、The general's teeth were sold in the museum.

A.T

B.F

答案:B

2)、In the evening, the officers went back with all the teeth which cost $175.

A.T

B.F

答案:B

3)、The general felt angry when he heard his teeth were sold.

A.T

B.F

答案:A

4)、There was the general's picture on the label of each tooth. 

A.T

B.F

答案:B

5)、The general ordered his men to look for his teeth and buy all of them.

A.T

B.F

答案:A

11、On a practical level, teachers need a wide variety of skills and abilities. They have to be ready to spend many hours at home planning their lessons and preparing homework. They have to be well organized in class, patient with students, able to appear bright and interested even if they are in fact tired or unhappy, and lively enough to control a group of young people for almost 200 days a year. Outside the classroom, they may have to prepare teaching materials, to choose books to use as texts, to help organize the work of other teachers, or to organize spare time activities for students. 

If you think that you have all the necessary qualities, you may feel that you would like to be a teacher. If you live in the United States, one way to decide is by joining a club for future teachers, such as Student Action for Education. Clubs like this give advice about your field, and also allow you to watch teachers at work, attend meetings and experiment with teaching methods and equipment. You could also talk with the job advisor at your school or university. Finally, you could try teaching a younger student or becoming an advisor at a summer camp for children. Any activity in which you are dealing with, children will help you decide whether you have a calling for teaching.  

1)、A teacher should show a firm mind that is able to control tiredness and unhappiness.

A.T

B.F

答案:A

2)、The first paragraph is mainly about how to plan lessons and prepare homework.

A.T

B.F

答案:B

3)、The second paragraph is about ways to decide whether teaching should be one's future employment.

A.T

B.F

答案:A

4)、Student Action for Education is an activity at a summer camp.

A.T

B.F

答案:B

5)、The author suggests that talking with job advisors will help you make decisions on taking a teaching job.

A.T

B.F

答案:A

12、Today the official language of the United Sates and most of Canada is English. However, French almost became the official language because of a war.

The French and Indian War was fought between 1754 and 1763. The name of this war is not accurate because the war was actually between England and France. The Indian fought on the side of the French.

France and England were trying to gain control of North America. France held Canada, and England held part of what is now the United States. However, France tried to expand its land by moving southward into New York, Pennsylvania, Ohio, and Virginia. When the French built a fort on the Ohio River, the residents in Virginia sent George Washington to attack the fort in 1754. However, the French defeated Washington.

The French, aided by Indians, outsmarted(更精明) the English and won many early battles. Later, the British began to do well against the French. In the final battle in Quebec, Canada, General Wolfe of England faced General Montcalm from France. Both general died in this battle, but the English outlasted(比……持久)the French and won the battle. Thus, most of North America today has the English culture and language.

1)、A good title for this selection is The French and Indian War.

A.T

B.F

答案:A

2)、Most of North America today has the English culture and language.

A.T

B.F

答案:A

3)、General Wolfe died in France.

A.T

B.F

答案:B

4)、Washington lost his battle at the fort on the Ohio River at the end of the war.

A.T

B.F

答案:B

5)、Both general died in the final battle.

A.T

B.F

答案:A

13、Six people were travelling in a compartment(包厢) on a train. Five of them were quiet and well behaved, but the sixth was a rude young man who was causing a lot of trouble to the other passengers.

At a station this young man got out with his two heavy bags. None of the other passengers helped him, but one of them waited until the rude young man was very far away. Then he opened the window and shouted to the young man, "You left something behind in the compartment!" Then he closed the windows again.

The young man turned around and hurried back with his two bags. He was very tired when he arrived, but he shouted through the window, "What did I leave behind?"

As the train began to move again, the passenger who had called him back opened the window and said, "A very bad impression!"

1)、One of the passengers helped the young man.

A.T

B.F

答案:B

2)、The sixth young man was impolite.

A.T

B.F

答案:A

3)、Having heard the shout, the young man was frightened.

A.T

B.F

答案:B

4)、The young man left something unpleasant in the train.

A.T

B.F

答案:A

5)、The other passengers were not happy with the young man's behavior.

A.T

B.F

答案:A

14、The sun is the closest star to earth. It takes 8 minutes for the light from the sun to reach our earth. The distance from the sun to earth is one astronomical unit(天文单位). It is about 150 million kilometers.

Energy from the sun heats the earth's surface. The earth would be too cold for life without our star's heat energy. Other stars are too far away to give the earth enough heat energy for life. Scientists wonder if there is life near other stars.

Our sun is an average(平均的) size star. It appears like the largest one, because it is the closest star. Some stars are smaller than our sun. Very small stars are called dwarf(短小的)stars. Some of them are no larger than our small planets. Some stars are much larger than our sun. The largest stars are called giant(巨大的)stars. 

Not all stars are the same distance from the earth. The different distances make some giant stars appear very small. Astronomers (天文学家)use light-year to talk about distance in space. A light-year is the distance the light travels in one year. The star, Alpha Centauri is the closest star besides our sun. It is over 4 light-year away from earth. It takes light from this star over four years to reach the earth.

1)、The sun is a star while the earth is a star.


A.T

B.F

答案:A

2)、Our sun is a small size star.

A.T

B.F

答案:B

3)、The sun looks like the largest star because it is the closest star.

A.T

B.F

答案:A

4)、Very small star are called dwarf stars and very large stars are called giant stars.

A.T

B.F

答案:A

5)、Astronomers use meter to talk about distance in space.

A.T

B.F

答案:B

15、If you've been joining in chat room conversations, or trading e-mail with net pals, you have become one of the millions who write in a special, short form of English.

Throughout the world, every night children and their elders are "talking" online ─ many of them are talking at the same time.

It's fast: trying talking to six people once. It's convenient: three or four words per exchange. It takes cleverness, concentration and quick fingers.

And it requires very simple language. There's neither time nor space for explanations. Why waste precious time telling six friends you have to leave for a moment to take care of your little brother when BRB (=be right back) will do?

Want to enter a conversation? Just type PMFJI (=pardon me for jumping in).

Interested in whom you're talking to? Type A/S/L, the common request to know your pal's age, sex and location. You may get 15/M/NY as a reply from your pal. 

If something makes you laugh, say you're OTF (=on the floor), or LOL (=laughing out loud), or join the two into ROTFL (=rolling on the floor laughing).

And when it's time to get back to work or go to bed, you type GTG (=got to go) or TTYL (=talk to you later).

People want to write as fast as possible, and they want to get their ideas across as quickly as they can. Capital letters are left in the dust, except when expressing feeling, as it takes more time to hold down the "shift" key and use capitals. Punctuation is going too.


1)、When people are online, they talk by using body language.

A.T

B.F

答案:B

2)、The Internet makes many people in the world talking at the same time.

A.T

B.F

答案:A

3)、The sentence “There's neither time nor space for explanations” means that people online have to express themselves in a simple way.

A.T

B.F

答案:A

4)、If you get 19/M/HK as an answer to your A/S/L, it means you are talking to 19 boys from Hong Kong at the same time.

A.T

B.F

答案:B

5)、People seldom use capital letters or punctuation marks in order to save online time.


A.T

B.F

答案:A

16、My friend's grandfather came to America from Eastern Europe. After being processed (移民入境检查) at Ellis Island, he went into a cafeteria in Lower Manhattan to get something to eat. He sat down at a table and waited for someone to take his order. But nobody came to him. Later a woman with a plate full of food sat down opposite him and told him how a cafeteria worked.

“Start out at the end,” she said. “Just go along the line and pick out what you want. At the other end he'll tell you how much you have to pay.”

“I soon learned that's how everything works in America,” the grandfather told my friend. “Life is like a cafeteria here. You can get anything you want only if you are willing to pay the money. You can even get success, but you'll never get it if you wait for someone to bring it to you. You have to get up and get it yourself.”

1)、From the passage, we know if you want to get success in America, you should try to get it by yourself.

A.T

B.F

答案:A

2)、The old man came from Eastern Europe.

A.T

B.F

答案:A

3)、The old woman sat down opposite the old man so that she could serve him.

A.T

B.F

答案:B

4)、The word "it" in the third paragraph refers to the success one wants to get.

A.T

B.F

答案:A

5)、The best title for the passage is "How to Eat in a Cafeteria".

A.T

B.F

答案:B

17、Morgan Rees has always been a good businessman. He used to own three petrol stations and was busy most of the time. When he was 65, the normal retirement age, he decided that he didn't want to stop, so he carried on working for another two years. Eventually, when he was nearly 68, his wife, Dolly, asked him to retire because she wanted to enjoy their old age together. Reluctantly, he handed over the business to his son.

But he was unhappy. He didn't know what to do with himself. Although he read a lot of books and he went on holiday to interesting places with his wife, he was bored and began to get depressed because he hated being retired.

Then one day he saw an advertisement in the newspaper and, without telling his wife, he bought a small crockery (陶器) factory. The next week he told his family. They were horrified and worried. They thought he was too old at 71 to start work again.

He is now 76 and he has expanded the company considerably. He has increased the number of staff from 6 to 24 and he has found many new customers for the products. He has developed the export market and has improved profits by 200%. He has opened a new design office and employed three young designers. They have been all over the world to get new ideas, and one of them has gone to France this week to a major trade fair. Most importantly, he hasn't been bored since he bought the factory.

1)、The topic sentence of Para. 1 is ______.

A.Morgan Rees has always been a good businessman

B.he used to own three petrol stations and was busy most of the time

C.when Morgan Rees was 65, he got retired

D.reluctantly, he handed over the business to his son

答案:A

2)、The topic sentence of Para. 2 is ______.

A.he didn't know what to do with himself

B.he went on holiday to interesting places with his wife

C.he was unhappy after he got retired

D.none of them

答案:C

3)、Which of the following statements can best express the main idea of Para. 3?

A.One day he saw an advertisement in the newspaper.

B.He bought a small crockery factory in secret and started work again.

C.He told his family he bought a small crockery factory.

D.His family was horrified and worried when they learned he bought the small factory.

答案:B

4)、What is the central idea of the last paragraph?

A.Morgan Rees has worked until he is 76.

B.Morgan Rees has developed the export market and improved the profits by 200%.

C.Morgan Rees hasn't been bored since he bought the factory.

D.Since he started working again, Morgan Rees has expanded the company considerably, which has enriched his retired life.

答案:D

5)、The passage mainly deals with ______.

A.why Morgan Rees bought a small crockery factory

B.how Morgan Rees lived his retired life more happily by turning to work again

C.how Moran Rees became a good businessman

D.how Moran Rees expanded the company considerably

答案:B

18、Tibet is among the most popular places for Chinese tourists. The number of travelers to Tibet has grown by 10% every year for a few years. Since July 1, 2006, when the first train ran 1956 kilometers from Xining to Lhasa, more and more people have been to Tibet.

The train stops at several famous places along the way, such as Qinghai Lake, Kunlun Mountain, and the Potala Palace. Passengers can also enjoy many activities during the journey, like Tibetan dancing and Karaoke.

On the train, passengers can have tea, eggs and noodles for breakfast, and fried chicken and green vegetables for lunch and dinner. Unlike most Chinese trains which have open-hole toilets, this one has special toilets which can collect the waste. There is also a special rubbish system in the train that keeps the environment clean. All the windows on the train can protect people from the bright sunlight. TV and electrical sockets for computers and mobile phones are available on the train.

Because there isn't much oxygen there, trains will have oxygen masks for those who need them. It makes passengers feel more comfortable when they have enough oxygen on the famous “roof of the world”. There are also doctors on the train to make sure that all of the travelers are safe. 

1)、Karaoke is not a place of interest.

A.T

B.F

答案:A

2)、Unlike most Chinese trains, the train has special windows.

A.T

B.F

答案:A

3)、The underlined word “them” in the last paragraph refers to oxygen masks.

A.T

B.F

答案:A

4)、We can learn from the passage that doctors are available on the train to help.

A.T

B.F

答案:A

5)、The best title of the passage is "Beautiful Views in Tibet".

A.T

B.F

答案:B

19、Tom arrived at the bus station quite early for Paris bus. The bus for Paris would not leave until five to twelve. He saw a lot of people waiting in the station. Some were standing in line, others were walking around. There was a group of schoolgirls. Their teacher was trying to keep them in line. Tom looked around, but there was no place for him to sit. 

He walked into the station cafe. He looked up at the clock there. It was only twenty to twelve. He found a seat and sat down before a large mirror on the wall. Just then, Mike, one of Tom's workmates came in and sat with Tom.

“What time is your bus?” asked Mike. “There's plenty of time yet” answered Tom. 

“Well, I'll get you some more tea then” said Mike.

They talked while drinking. Then Tom looked at the clock again. “Oh! It's going backward” he cried. “A few minutes ago it was twenty to twelve, and now it's half past eleven.”

“You're looking at the clock in the mirror.” said Mike. Tom was so sad. The next bus was not to leave for another hour. Since then Tom has never liked mirrors.

1)、Tom went into the station cafe because Mike asked him to have a cup of tea.

A.T

B.F

答案:B

2)、Tom and Mike talked while drinking.

A.T

B.F

答案:A

3)、When Tom looked at the clock in the mirror, it's actually half past twelve.

A.T

B.F

答案:A

4)、From the story we know that when we look at a clock in a mirror, we will find it's going backward.

A.T

B.F

答案:A

5)、Tom arrived in Paris on time.

A.T

B.F

答案:B

20、Computers can injure you. Most other injuries happen suddenly. For example,if you fall off a bike and break your arms,it happens very quickly. But computer injuries happen slowly. 

You probably know how to ride a bike safely. Now learn to use a computer safely. 

Your eyes 

Too much light can injure your eyes,so never sit too close to a computer screen. Your eyes should be at least 50cm from the screen. Remember to look away from it sometimes. This gives your eyes a rest. 

When you use a computer, the window should be on your left or your right. If it is behind you, the light will reflect on (反射) the screen. If the window is in front of you, the sun and the screen will both shine into your eyes. 

Your hands and wrists 

Hand and wrist injuries can happen because the hands and wrists are moved in the same way hundreds of times. If you use a keyboard for a long time,follow these three rules:1) Rest your wrists on some thing. 2) Keep your elbows (肘) at the same height as the keyboard. 3) Stop sometimes and exercise your hands,wrists and fingers in a different way. 

Your back 

Some people sit for many hours in front of a computer. If you sit in the wrong way,you can injure your back or your neck. So you should sit with your back straight. The top part of the screen should be in front of your eyes. Your forearms,wrists,hands and the upper part of your legs should all be parallel (平行) to the floor. If you are sitting for a long time,get up every 30 minutes and exercise your arms,legs and neck. 

Enjoy your computer,but use it safely. 

1)、A computer screen may injure your eyes if your eyes are too close to it.

A.T

B.F

答案:A

2)、Hand and wrist injuries are caused when you get plenty of exercise.

A.T

B.F

答案:B

3)、Your eyes and hands will be safe if you often take rests from working.

A.T

B.F

答案:A

4)、It is good for your back and neck if you sit in the right way.

A.T

B.F

答案:A

5)、The best title for the text is “How to Protect Your Eyes.”

A.T

B.F

答案:B

21、When John and Victoria Falls arrived in New York City for one-year stay, they did not bring very many things with them. They had planned either to live in a furnished apartment or to buy used furniture. But they soon learned about a new system that more and more people are using. The renting of home furnishings (bed, tables, dishes, and so on) has become one of America’s fastest growing businesses.

What kinds of people rent their home furnishings instead of buying them? People who are international business or government officials, foreign students, airline workers, young married couples - people whose job or business may force them to move frequently from one city to another. They save a lot of trouble and the cost of moving their furniture each time. They simply rent new furniture when they reach their new homes. Young people with little money do not want to buy cheap furniture that they may soon dislike. They prefer to wait until they have enough money to buy furniture they really like. Meanwhile, they find they can rent better quality furniture than they could afford to buy.

One family, who now have a large, beautiful home of their own, liked their rented furniture so much that they decided to keep renting it instead of buying new things. But usually people don’t like to tell others about it. The idea of renting home furnishings is still quite new, and they are not sure what their neighbors might think. 

1)、Which of the following has become one of America’s fastest growing businesses? 

A.Selling home furnishings.

B.Renting furnished apartments.

C.Selling used furniture.

D.Renting home furnishings.

答案:D

2)、Why do some people prefer to rent furniture?

A.Because the furniture they get in this way is new.

B.Because it saves them a lot of money.

C.Because it saves them much trouble and money.

D.Because they can always get better quality furniture in this way.

答案:C

3)、What can you infer from the passage?

A.The idea of renting furniture is not acceptable.

B.Renting furniture is not popular in the couple’s home town.

C.Only those who don’t have enough money to rent furniture.

D.People usually grow to like the furniture they have rented.

答案:B

4)、Which of the following can best serve as the title of the passage?

A.Rent or Buy?

B.A New Way of Getting Home Furnishings.

C.Furnished Apartments.

D.A New Idea.

答案:B

5)、Young people liked renting home furniture because_________.

A.they have less money

B.they don’t want to buy old furniture

C.the new furniture is of good quality

D.they don’t have much money and don’t want to buy the cheap furniture

答案:D

22、Elvis Aron Presley, often called “the king of rock music”, died on August 16th, 1977, at the age of forty-two. He left a great influence on popular music, and millions of fans. During his lifetime, Elvis sold more than four hundred million records. After Presley died, many of his records rose quickly. When Presley died, many mourners journeyed to Memphis, Tennessee, Presley's home, to pay their last respects. While most of these fans knew a lot about the songs of Elvis, few of them knew the story of how Elvis had his first record which was for his mother. He paid four dollars to a small Memphis recording shop, and recorded two songs. The songs were “My Happiness” and “That's Where Your Heartaches Begin”. Sam Philips, who owned the shop where Elvis made the record, liked Presley's songs. He said he would call him some day. About a year later, Philips did call and asked him to cut a record. This first record had “Blue Moon of Kentucky”on one side, and “That's All Right, Mama”on the other. 

1)、The passage is mainly about how Elvis Presley began his career.

A.T

B.F

答案:A

2)、Mourners are usually record-producers.

A.T

B.F

答案:B

3)、Without the record for his mother, Elvis might not have become a star.

A.T

B.F

答案:A

4)、When Presley died, people went to Memphis for his mother's story of life.

A.T

B.F

答案:B

5)、The passage shows that many people loved Elvis's songs.

A.T

B.F

答案:A

Lovely dog aged 5

I’m moving and can’t take him with me .Very good with children. I’d like to give it away to a good home.

Tel:8631966

           Wanted

     Welcome to HiLo’s Store

Take any ole pair of shoes to us between now and 30 Sep.And you will pay not more than ten dollars for any new pair of shoes.Your old shoes will be given to the poor people.

A women’s dress size 12 silk $ 150

Also three dresses for girls between 5and 9 years old,$120 the three.

More information call Laura at 5998326.


1)、If Mrs Evans is interested in the dresses, she may call 5998326.

A.T

B.F

答案:A

2)、You needn't pay if you want to get a lovely dog.

A.T

B.F

答案:A

3)、If Mrs Evans wants to buy all the dresses, she has to pay $270.

A.T

B.F

答案:A

4)、If you give an old pair of shoes to HiLo's Store, you can get any new pair of shoes with only 10 dollars.

A.T

B.F

答案:B

5)、The old shoes will be given to beggars.

A.T

B.F

答案:B

24、Mr. Simpson worked in a shop which sold, cleaned and repaired hearing-aids(助听器). One day an old gentleman entered and put one down in front of him without saying a word. 

"What's the matter with it?" Mr. Simpson said. The man didn't answer. Of course Mr. Simpson thought the old man must be deaf and that his hearing-aid must be faulty, so he said again, more loudly, "What's wrong with your hearing-aid, sir?" Again the man said nothing. So Mr. Simpson shouted his question again as loudly as he could. 

The man then took a pen and a piece of paper and wrote: "It is not necessary to shout when you are speaking with me. My ears are as good as yours. The hearing-aid is my wife's, not mine. I've just had a throat(咽喉) operation, and my problem is not that I can't hear, but that I can't speak."


1)、The old gentleman went to Mr. Simpson's shop to buy a hearing-aid.

A.T

B.F

答案:B

2)、When the old didn't answer him, Mr. Simpson thought the old man was very strange. 

A.T

B.F

答案:B

3)、The old gentleman's wife's hearing-aid was faulty.

A.T

B.F

答案:A

4)、The old man finally made himself understood by writing on a piece of paper.

A.T

B.F

答案:A

5)、The old man could not answer Mr. Simpson because he had just had a throat operation. 

A.T

B.F

答案:A

25、Can trees talk? Yes, but not in words. Scientists have reason to believe that trees do communicate with each other. Not long ago, researchers learned some surprising things. First a willow tree attacked in the woods by caterpillars (毛虫) changed the chemistry of its leaves and made them taste so terrible that they got tired of the leaves and stopped eating them. Then even more astonishing, the tree sent out a special smell--a signal causing its neighbors to change the chemistry of their own leaves and make them less tasty.

Communication, of course, doesn't need to be in words. We can talk to each other by smiling, raising our shoulders and moving our hands. We know that birds and animals use a whole vocabulary of songs, sounds, and movements. Bees dance their signals, flying in certain patterns that tell other bees where to find nectar (花蜜) for honey. So why shouldn't trees have ways of sending message?

1)、It's implied that caterpillars do not feed on leaves that have an unpleasant taste.


A.T

B.F

答案:A

2)、The willow tree described in the passage protects itself by growing more branches.


A.T

B.F

答案:B

3)、The willow tree was able to communicate with other trees by giving off a special smell.


A.T

B.F

答案:A

4)、It can be inferred from the passage that bees communicate by making special movements.


A.T

B.F

答案:A

5)、The author holds that the incident described in the passage must be checked more thoroughly.


A.T

B.F

答案:B

26、Once James Thornhill, a famous English painter, was asked to paint some pictures on the walls of the king's palace in England.

Then workers were sent for and a big platform(台子)was made.

With the help of a worker, Thornhill started painting on the platform. They worked for a whole year and at last the pictures were ready.

Thornhill was happy when he looked at the pictures, for they were really beautiful. He looked at them for a long time, and then took one step back and looked again. Now the pictures were even more beautiful. He took another step, then another. Finally he was at the very edge of the platform, but he didn't know it because he was thinking of his pictures.

The worker saw everything. "What should I do?" he thought. "Thornhill was at the very edge of the platform. If I cry out, he will take another step, fall off it and surely be killed. "So the worker quickly took some paint(漆)and threw it at the pictures.

"What are you doing?" cried the painter, running quickly forward to his pictures.

1)、James Thornhill was an English ______.

A.worker

B.artist

C.king

D.writer

答案:B

2)、He was ordered to ______.

A.paint the wall of the king's palace in England

B.paint some pictures on the wall of the palace

C.build a big platform in front of the palace

D.put up some new pictures on the old wall

答案:B

3)、It took them ______ to finish the pictures.

A.a month

B.a week

C.twelve months

D.half a month

答案:C

4)、James Thornhill felt that the ______ he was from the pictures, the  ______ they were.

A.nearer…more beautiful

B.farther…more ugly

C.farther…more beautiful

D.higher above…more good-looking

答案:C

5)、The worker threw some paint at the pictures in order to ______.

A.save James' life

B.destroy the picture

C.make the picture more beautiful

D.make the king angry

答案:A

27、After having lived for over twenty years in the same district, Albert Hall was forced to move to a new neighborhood. He surprised his landlord by telling him that he was leaving because he could not afford to buy any more chocolate.

It all began a year ago when Albert returned home one evening and found a large dog in front of his gate. He was very fond of animals and as he happened to have a small piece of chocolate in his pocket, he gave it to the dog. The next day, the dog was there again. It held up its paws and received another piece of chocolate as a reward. Albert called his new friend "Bingo". He never found out the dog's real name, nor who his owner was. However, Bingo appeared regularly every afternoon and it was quite clear that he preferred chocolate to bones. He soon grew dissatisfied with small pieces of chocolate and demanded a large bar a day. If at any time Albert neglected his duty, Bingo got very angry and refused to let him open the gate. Albert was now at Bingo's mercy and had to bribe him to get into his own house! He spent such a large part of his weekly wages to keep Bingo supplied with that in the end he had to move somewhere else. 

1)、Albert lived there for many years.                 

A.T

B.F

答案:B

2)、Albert was moving because he did not like the place.                   

A.T

B.F

答案:B

3)、Albert and the dog became friends a year ago.           

A.T

B.F

答案:A

4)、The dog visited Albert every day because it wanted the chocolate.     

A.T

B.F

答案:A

5)、Albert "had to bribe him" means he had to take care of him.             

A.T

B.F

答案:B

28、Clowns(小丑) like to make people laugh. They paint their faces and put on funny noses. Sometimes they put on a sad face but most of the time they put on a happy face. They also wear funny clothes.

Most clowns work in circuses. They do all kinds of silly things to make the audience laugh. They run, jump, fall down, turn somersaults (翻滚,斤头), and roll over. They ride donkeys backwards. They push each other in wagons or wheelbarrows(独轮车). Sometimes they shout and sing. Clowns are funny men, and occasionally, women, too! A circus is not a circus without clowns!

Children especially enjoy watching clowns. A clown named Cookie often visits hospitals to entertain sick children as well as older people. Sick people need to laugh. It helps them to get better faster.

There is an old saying: "Laughter is good medicine." 

1)、Clowns make people laugh by doing all kinds of silly things.                         

A.T

B.F

答案:A

2)、Clowns are mostly female.                                  

A.T

B.F

答案:B

3)、The sentence "A circus is not a circus without clowns" means a circus will not be of much fun if it has no clowns.

A.T

B.F

答案:A

4)、Clowns are a great favorite with children.                      

A.T

B.F

答案:A

5)、The best interpretation of the old saying "Laughter is good medicine" may be laughter cures people's diseases.                                                 

A.T

B.F

答案:B

29、In earlier days few people read Whitman's poems. One person who did read them was Abraham Lincoln who was then a country lawyer. He liked the strength and honesty of Whitman's words. He often read them to visitors in his office. Whitman didn't know Lincoln, but he wrote a long article about slavery. Whitman was against slavery. He wanted to see a new kind of president, not a professional politician, but an ordinary working man. This man would be wise, healthy and middle-aged. He would have a beard. Whitman didn't know it, but he was describing Lincoln. Before he was a lawyer, Lincoln worked with his hands. He was wise, healthy and middle-aged, and he had a beard.

In 1860 Abraham was elected the president of the United States. In March 1865, Whitman was in Washington. Abraham Lincoln became president for the second time. Whitman watched the ceremony. The two men had never met but they had seen each other. Washington was very hot in summer. Sometimes Lincoln went outside the city. He passed Whitman's house on the way. He and Whitman often nodded to each other.

Early in April the civil war ended. But on April 13 someone shot President Lincoln, and on 14 Lincoln died. To Whitman it was like the death of a friend. He loved Lincoln so much. He wrote a poem to express his feelings about the death of the president. It was one of his saddest and most beautiful poems.


1)、Whitman wrote a long article about slavery because he was strongly against slavery.

A.T

B.F

答案:A

2)、A working man was not the kind of president that Whitman wanted to see.

A.T

B.F

答案:B

3)、Lincoln was the right person because he was a worker with his hands.

A.T

B.F

答案:A

4)、Lincoln died before the civil war ended.

A.T

B.F

答案:B

5)、Whitman wrote a poem to support his friend Lincoln.

A.T

B.F

答案:B

30、When I was a little girl, my brothers and I collected stamps for many years. My mother didn't use to work during the week, but she worked in the post office near our house on Saturdays, and she used to bring home all the new stamps as soon as they were issued (发行).

On the day of the World Cup football final in London in 1966, we were very excited because England were playing West Germany in the final. When we were having lunch, my mother told us to go to the post office straightaway after the match if England won, but she didn't tell us why. At 2 o'clock my mother went back to work as usual, while the rest of the family were watching the football on TV at home. Although she wasn't watching the match, she was listening to it on the radio. 

England won 4:2 and so my brothers and I ran to the post office. As we burst in, my mother was standing behind the counter. She was waiting to sell us a very special limited edition with ENGLAND WINNERS on each stamp. We were over the moon.

We still have it today,and perhaps it is worth a lot of money.  

1)、This passage mainly tells us ______.

A.the author and her brother used to like stamps very much

B.the author had a very kind mother

C.the author and her brothers had an unforgettable experience in collecting stamps

D.their mother used to support them by working in the post office

答案:C

2)、According to the passage, her mother worked in the post office ______.

A.during the week

B.on Saturdays

C.on Sundays

D.for six days

答案:B

3)、Their mother told them to go to the post office straightaway after the match if England won, but she didn't tell them why. Why do you think she did that? 

A.She wanted to give them a surprise.

B.She doubted if she would get the stamps.

C.She forgot to do that.

D.She thought it unnecessary to tell them the reason.

答案:A

4)、What does the sentence "We were over the moon." mean?  

A.We jumped high.

B.We were extremely happy about it.

C.We watched the moon for a long time.

D.We couldn't sleep the whole night.

答案:B

5)、What is the best title for this passage? 

A.My Childhood

B.My Mother

C.A Precious Stamp

D.A Memorable Experience in Collecting Stamps

答案:D

31、Peter liked music very much when he was at school, but when he went to the university, he decided to study medicine instead. After he passed the examinations and became a doctor, he had to work in a hospital for some time. There he discovered that a lot of patients were happier and less worried about their illnesses if they could hear pleasant music. When Peter became a surgeon and began to work for himself, he decided to keep his patients happy by having a tape recorder in his waiting room, playing beautiful music for them.

But soon after the tape recorder was put in the waiting room, Peter's nurse heard a woman who was sitting in the crowded waiting room one morning complain, "Here we're all waiting to see the doctor, and he's just playing the piano in his office instead of doing his work!"

1)、Peter liked music when he was at school.

A.T

B.F

答案:A

2)、Peter had to pass some examinations after he became a doctor.

A.T

B.F

答案:B

3)、Peter decided to play music for his patients because he couldn't leave music.

A.T

B.F

答案:B

4)、Peter put a recorder in his waiting room.

A.T

B.F

答案:A

5)、The woman complained because she thought Peter wasn't working.

A.T

B.F

答案:A

32、In England, people often talk about the weather because they can experience four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour later black clouds come and then it rains hard. The weather gets a little cold. In the late afternoon the sky will be sunny, the sun will begin to shine, and it will be summer at this time of a day.

In England, people can also have summer in winter, or have winter in summer. So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes. 

When you go to England, you will see that some English people usually take an umbrella or a raincoat with them in the sunny morning, but you should not laugh at them.

If you don't take an umbrella or a raincoat, you will regret later in the day.

1)、People in England often talk about the weather, because the sky is sunny all day.

A.T

B.F

答案:B

2)、From the story we know that when black clouds come, there is a heavy rain.

A.T

B.F

答案:A

3)、The sentence "People can also have summer in winter." means "it is sometimes too warm in winter."

A.T

B.F

答案:A

4)、In the sunny morning some English people usually take a raincoat or an umbrella with them because their friends ask them to do so.

A.T

B.F

答案:B

5)、The best title for this passage is Summer or Winter in England.

A.T

B.F

答案:B

33、Until a few years ago, vans were commercial vehicles used mostly by business firms as delivery trucks. Today, the van has become a palace on wheels. It is a place where the owner of a van, called vanner, can relax, visit with good friends, eat, drink, sleep and even watch television.

A van may often look like an art museum on wheels. The exterior of vans is a visual feast of colors and styles. Many vans have paintings of various kinds on the sides. Each van is decorated and finished to reflect the personality of its owner. The most luxurious(豪华的)van has TV, a refrigerator and a sink, etc. Some even have paintings on the walls.

Van is very popular with young married couples with small children, and with young people, such as high school and university students. The latter frequently use their vans for traveling parties, often going from place to place, or city to city, gathering friends along the way.

In 1966 there were about 190,000 vans registered in US. By 1976 sales of vans were more than 2 million a year. What is the reason for van boom(快速发展)? Freedom and chance to be with other people are some of most often expressed reasons.

1)、Vans were used as delivery trucks before.

A.T

B.F

答案:A

2)、The Rapid Increase of Vans is the main topic of the passage.

A.T

B.F

答案:A

3)、A van often looks like an art museum on wheals.

A.T

B.F

答案:A

4)、People with small children aren't vans lovers.

A.T

B.F

答案:B

5)、Vans are booming, because vanners need freedom.

A.T

B.F

答案:A

34、Very few people were coming to eat at the White Rose Restaurant, and its owner didn't know what to do. The food in his restaurant was cheap and good, but nobody seemed to want to eat there.

Then he did something that changed all that, and in a few weeks his restaurant was always full of men and their lady friends. Whenever a gentleman came with a lady, a smiling waiter gave each of them a beautiful menu. The menus looked exactly the same on the outside, but there was an important difference inside. The menu that the waiter handed to the man gave the correct price for each dish and each bottle of wine; while the menu that he handed to the lady gave a much higher price! So when the man calmly ordered dish after dish and wine after wine, the lady thought he was much more generous than he really was! 

1)、The waiter gave a beautiful menu to the guests when a gentleman and his lady friend came into the restaurant.

A.T

B.F

答案:B

2)、The menus for the guests were the same on the outside but different inside.

A.T

B.F

答案:A

3)、The male guest could remain calm when he ordered dish after dish because he was rich.

A.T

B.F

答案:B

4)、The lady thought of her friend very generous after a meal at this restaurant.

A.T

B.F

答案:A

5)、The story mainly suggests that people like to go to expensive restaurants.

A.T

B.F

答案:B

35、The Antarctic(南极洲) is actually a desert. It is the only continent on the earth without a river or a lake.

The Antarctic is all ice all year round. The warmest temperature ever recorded there is zero, at the South Pole. Explorers used to think that a place so cold would have a heavy snowfall. But less than ten inches of snow falls each year. That is less than half an inch of water. Ten times that much moisture falls in parts of the Sahara.

The little snow that falls in Antarctic never melts. It continues to pile up deeper and deeper year after year. When the snow gets to be about eighty feet deep it is turned to ice by the weight of the snow above it.

1)、Antarctica is called a desert because it has little moisture and no lakes or rivers.

A.T

B.F

答案:A

2)、The Antarctic has ten times as much moisture as the Sahara.

A.T

B.F

答案:B

3)、The temperature in the Antarctic is always above zero.

A.T

B.F

答案:B

4)、The snow in Antarctic is very deep because it piles up year after year.

A.T

B.F

答案:A

5)、The snow turns to ice when the snow above it is heavy enough .

A.T

B.F

答案:A

36、Time spent in bookshop can be most enjoyable, whether you are a book-lover or only there to buy a book as a present. You may even have entered the shop just to find shelter from a sudden shower. Whatever the person, you can soon become totally unaware of your surroundings. The desire to pick up a book with an attractive design is irresistible, although this method of selection ought not be followed, as you might end up with a rather uninteresting book. You soon become lost in some books or other, and usually it is only much later that you realize you have spent far too much time there and must hurry to keep some forgotten appointment --- without buying a book, of course.

The opportunity to escape the realities of everyday life is, I think, the main attraction of a bookshop. There are not many places where it is possible to do this. A music shop is very like a bookshop. You can go to such places as much as you wish. If it is a good shop, no assistant will approach you with the greeting: "Can I help you, sir?" You needn't buy anything you don't want. In a bookshop, an assistant should remain in the background until you have finished reading. You may want to find out where a particular section is. Then, and only then, are his services necessary. But when he has led you there, the assistant should leave politely and look as if he is not interested in selling a single book.

1)、The best title for this passage may be The Attraction of Bookshops. 

A.T

B.F

答案:A

2)、According to the author, the best way to escape the realities of everyday life is to chat with assistants in a bookshop. 

A.T

B.F

答案:B

3)、In a good bookshop, you are satisfied. 

A.T

B.F

答案:A

4)、An assistant in a bookshop helps you on your entering the shop. 

A.T

B.F

答案:B

5)、According to the passage, people go to bookshops only to buy books.

A.T

B.F

答案:B

37、When weather is hot, you go to a lake or an ocean. When you are near a lake or an ocean, you feel cool. Why? The sun makes the earth hot, but it cannot make the weather very hot. Although the air over the earth becomes hot, the air over the water stays cool. The hot air over the earth rises.

Then the cool air over the water moves in and takes the place of the hot air. When you are near a lake or an ocean, you feel the cool air when it moves in. You feel the wind, and the wind makes you feel cool.

Of course, scientists cannot answer all of our questions. If we ask, "Why is the ocean full of salt?" scientists will say that the salt comes from rocks. When a rock gets very hot or very cold, it cracks. Rain falls into the cracks. The rain then carries the salt into the earth and into the rivers. The rivers carry the salt into the ocean. But then we ask, "What happens to the salt in the ocean? The ocean does not get more salty every year." Scientists are not sure about the answer to this question.

We know a lot about our world. But there are still many answers that we do not have, and we are curious. 

1)、The main idea of the passage is that people feel cool when they are near a lake or an ocean.

A.T

B.F

答案:A

2)、You feel cool when you are near a lake or an ocean because the water is colder than the earth.

A.T

B.F

答案:B

3)、Now scientists know what happens to the salt in the ocean.

A.T

B.F

答案:B

4)、A rock cracks when rain falls.

A.T

B.F

答案:B

5)、People are always curious about the world around them because there are many answers that they do not have.

A.T

B.F

答案:A

38、Young people have a new shape these days. They are about 20 pounds heavier than people of their age were 60 years ago. They are about four inches taller, too. These facts come from J. M. Tanner, a professor in England. 

J. M. Tanner has been measuring people from all over the world for a long time. He has also studied people's growth records of the past 100 years. 

"Children today are bigger than ever before," he says. "Today's nine-year-olds look like eleven-year-olds looked back in 1900." 

According to Tanner, adults are also taller than ever before. 

But the biggest change can be seen in young people. That's because boys used to keep on growing until they reached age 26. But today they stop growing at 18 or 19. Most girls stop growing even earlier. So today's teenagers are bigger than 26-year-olds were 60 years ago. 

What is causing this change? Professor Tanner says it's proper food. Good food alone cannot make you grow beyond your natural limits. Your final height is partly caused by the height of your parents and grandparents. But eating proper food can help you reach your final height, and reach it early in life. 

Will people keep on getting bigger? Will we have a race of giants? No - at least not if the US is an example. Tanner says that we have eaten proper food for years, and our growth rate has already begun to level off. 

1)、This article talks mainly about the change of teenagers' shape.

A.T

B.F

答案:A

2)、A nine-year-old child today is older than a child of the same age a century ago.

A.T

B.F

答案:B

3)、About 60 years ago, boys stopped growing at 26.

A.T

B.F

答案:A

4)、According to Professor Tanner, natural limits have caused the change in height difference between young people now and those of 60 years ago.

A.T

B.F

答案:B

5)、The word "giants" in the text probably means short people.

A.T

B.F

答案:B

39、In ancient time the most important examinations were spoken, not written. In the schools of ancient Greece and Rome, testing usually consisted of saying poetry aloud or giving speeches.

In the European universities of the Middle Ages, students who were working for advanced degrees had to discuss questions in their field of study with people who had made a special study of the subject. This custom exists today as part of the process of testing candidates for the doctor's degree.

Generally, however, modern examinations are written. The written examination, where all students are tested on the same questions, was probably not known until the nineteenth century. Perhaps it came into existence with the great increase in population and the development of modern industry. A room full of candidates for a state examination, timed exactly by electric clocks and carefully watched over by managers, resembles a group of workers at an automobile factory. Certainly, during examinations teachers and students are expected to act like machines.

1)、In the Middle Ages students never wrote exams.

A.T

B.F

答案:A

2)、The main idea of paragraph 3 is that workers now take examinations.

A.T

B.F

答案:B

3)、The word "degree" in paragraph 2 means academic title.

A.T

B.F

答案:A

4)、Modern examinations must have developed before the Middle Ages.

A.T

B.F

答案:B

5)、It may be concluded that testing has changed since the Middle Ages.

A.T

B.F

答案:A

40、A man was telling one of his friends why he was content with his married life. "My wife makes all the small decisions," he explained, "and I make all the big ones, so we never try to have too much influence in each other's business and never get annoyed with each other. We have no complaints and no arguments." 

"That sounds reasonable," answered his friend sympathetically. "And what sort of decisions does your wife make?" 

"Well," answered the man, "she decides what jobs I apply for, what sort of house we live in, what furniture we have, where we go for our holidays, and things like that." 

His friend was surprised. "Oh?" he said. "And what do you consider important decisions then?" 

"Well," answered the man, "I decide who should be President, whether we should increase our help to poor countries, what we should do about the atom bomb, and things like that." 

1)、The man was content with his married life because he and his wife loved each other deeply.

A.T

B.F

答案:B

2)、His friend didn't believe what the man said at first.

A.T

B.F

答案:B

3)、The man can decide where to work.

A.T

B.F

答案:B

4)、We can tell from the story that the man's wife has the final say in the family.

A.T

B.F

答案:A

5)、Your choice of the title would be A Happy Married Life.

A.T

B.F

答案:A

41、Shyness is the cause of much unhappiness for a great many people. Shy people are anxious and self-conscious; that is, they are excessively concerned with their own appearance and actions. Worrisome thoughts are constantly occurring in their minds: what kind of impression am I making? Do they like me? Do I sound stupid? Am I wearing unattractive clothes?

It is obvious that such uncomfortable feelings must negatively affect people. A person’s conception of himself or herself is reflected in the way he or she behaves, and the way a person behaves affects other people’s reactions. In general, the way people think about themselves has a profound effect on all areas of their lives.

Shy people, having low self-esteem, are likely to be passive and easily influenced by others. They need reassurance that they are doing “the right thing.” Shy people are very sensitive to criticism; they feel it confirms their feelings of inferiority. They also find it difficult to be pleased by compliment with a statement like this one, “You’re just saying that to make me feel good. I know it’s not true.” It is clear that while self-awareness is a healthy quality, overdoing it is harmful.

Can shyness be completely eliminated, or at least reduced? Fortunately, people can overcome shyness with determined and patient efforts in building self-confidence. Since shyness goes hand in hand with a lack of self-esteem, it is important for people to accept their weaknesses as well as their strengths.

Each one of us is a unique, worthwhile individual, interested in our own personal ways. The better we understand ourselves, the easier it becomes to live up to our full potential. Let’s not allow shyness to block our chances for a rich and fulfilling life. 

1)、What does the author try to prove by citing “what kind of impression am I making?” (Para. 1)__________

A.Shy people benefit from their caring about their appearance.

B.People’s shyness make them care too much about their appearance and actions.

C.It’s natural that shy people don’t believe other’s compliments.

D.Shy people think they are different from others.

答案:B

2)、According to the writer, self-awareness is __________.

A.a good quality

B.the cause of unhappiness

C.harmful to people

D.a weak point of shy people

答案:A

3)、That shy people react to a compliment in such a way is ___________.

A.good

B.unreal

C.very reasonable

D.harmful

答案:D

4)、Which of the following statements is true, according to the passage? _________

A.Shyness helps us to develop our potential

B.Shyness enables us to understand ourselves better

C.Shyness can block our chances for a rich life

D.Shyness has nothing to do with lack of self-esteem

答案:C

5)、It can be inferred from the passage that shy people ________.

A.should find more of their weakness

B.should understand themselves in the right way

C.had better ignore their weakness

D.can get rid of their shyness while maintaining low self-esteem

答案:B

42、Li Qiu is a boy of fifteen and studying in Grade Three at Oak school. His family lives outside the town. His parents have a farm and grow a lot of vegetables on it and they often sell them in the town. These years they've built a new building and bought a tractor, a motorbike,a color television,a fridge and other things. 

Two years ago,Li Qiu began to study in a middle school. He does well in all his lessons and now he's becoming more and more interested in science. He likes to try out new ideas and hopes to be an inventor. This term he's learned electricity (电学). He always watches TV carefully. Last Saturday,when he came back home,his parents were working in the fields. He looked at the new color TV for a while. Then he began to take apart (拆) it. Three hours later his mother came in and saw him fixing the TV set. She was surprised and asked,“What are you doing here,Li Qiu?”

“I took apart the TV just now.”

“Don't worry about it,Mummy,” said the boy “I only want to know how it works.”

“Have you refixed it together?” asked Mum. 

“No,Mum,” the boy said in a hurry. “Look,there are some parts left. I don't know where to put them.”


1)、Li Qiu's house is outside the town.

A.T

B.F

答案:A

2)、Li Qiu is in Grade Two now.

A.T

B.F

答案:B

3)、Li Qiu becomes interested in science because he wants to be an inventor.

A.T

B.F

答案:A

4)、Li Qiu thought he could refix a television.

A.T

B.F

答案:A

5)、In fact,Li Qiu has broken their TV down.

A.T

B.F

答案:A

43、Smith was a landlord. He loved money very much and never gave anything to anybody. Soon he became rich.

One day the weather was fine. There wasn't a cloud in the sky and the sun was very warm. The landlord was walking along a river with his friends, when, all of a sudden, he slipped and fell into it. He cried, “Help! Help!” One of his friends held out his hand and said, “Give me your hand and I will pull you out.” The landlord's head went under the water and then came up again, but he did not give his hand to his friends. Then another of his friends tried but the same thing happened.

Just then a farmer came over and saw all this. He knew the landlord very well. He said to the others, “Let me try.” He held out his hand and said to the landlord, “Take my hand and I will pull you out.” Hearing this, the landlord took the farmer's hand, and in a minute the farmer pulled the landlord out of the water.

All the others got very surprised at this and asked the farmer, “Why did he give his hand to you but not to us?” The farmer said, “You don't know your friend very well, When you say 'give' to him, he does nothing, but when you say 'take' he takes.”

1)、Smith was a farmer.

A.T

B.F

答案:B

2)、Smith became very rich, because he never gave anything to anybody.

A.T

B.F

答案:A

3)、One day Smith was walking along a lake with his friends.

A.T

B.F

答案:B

4)、The rich man held out his hand when he heard “Take my hand.”

A.T

B.F

答案:A

5)、His friends knew the rich man very well.

A.T

B.F

答案:B

44、    A farmer had once made a purchase of a fine fat sheep, hoping to offer it up to the Buddha. While he was leading it home, four thieves saw him and made up their minds to steal the sheep. They knew him to be an honest person and one who thought of no more harm in others than he had in himself. They dared not take the sheep away from him  by force, for they were too near the city. Therefore, they thought hard and got an idea: they first parted company and then came to the man as if they had come from several distinct parts.

    The first thief came up to the farm and said, “My good old man, why are you leading this dog?”

    At this moment the second thief, coming from another direction, cried to him, “Poor old man, where have you stolen this dog?”And immediately after these words, the third thief came up and asked the farmer,“Where are you going with this handsome greyhound?”

    The poor farmer began to doubt whether the sheep was a sheep or not. But the fourth robber put him quite beside himself by coming near him and asking what the dog cost him.

    The farmer began to think and got the conclusion that the four men, who came from different directions, could not all be wrong. He believed that the sheep he was leading was a dog. On realizing this, the farmer went back quickly to the market to demand his money from the person who sold him the dog, leaving the dog with the four thieves.


1)、The farmer bought a sheep in the city.

A.T

B.F

答案:B

2)、The four thieves decided to play a trick to get the sleep because the farmer was honest and could be easily cheated by their tricks.

A.T

B.F

答案:A

3)、The farmer began to have a doubt when the third thief called his sheep a dog.


A.T

B.F

答案:A

4)、The four thieves knew about the farmer.


A.T

B.F

答案:A

5)、The farmer was cheated by the four thieves.

A.T

B.F

答案:A

45、Today Newton is a very clean place. Many years ago, however, there were millions of rats in it. They attacked the cats and dogs. Sometimes a great number of them knocked down a man or woman walking home at night. The rats were very large in size and they harmed many people.

The Government ordered everybody to kill rats. Most people were lazy, so they didn't kill many. The Government promised to pay some money for each dead rat. That made the people very happy. They killed thousands of rats everyday. A Government officer put all the dead rats in a big pile. Sometimes a man brought hundreds in one day.

After two weeks there were not many rats in the city, but people still brought many rats to the Government office. The Government officer thought that people were stealing dad rats from the pile. He ordered his men to dig a deep hole and put the rats in it. Soon there were no more rats, and the Government didn't pay any more money. 

1)、Newton is a place which ______.

A.used to be very clean

B.is no longer a city

C.is very clean

D.will be very clean

答案:C

2)、When the Government first ordered the people to kill rats, the people ______.

A.asked for some money for each dead rat

B.stole dead rats from the pile

C.were too lazy to kill many rats

D.killed nearly all the rats quickly

答案:C

3)、The people killed rats ______.

A.to get money from the Government

B.to help the Government make the city clean

C.to make the Government officer happy

D.to protect(保护)their cats and dogs

答案:A

4)、A deep hole was dug so that ______.

A.the rats couldn't come out to attack people at night

B.people could take rats from it easily

C.people would kill more rats

D.nobody could take any rats from the pile

答案:D

5)、What is the best topic for this passage?

A.How to Kill Rats

B.Newton一A City of Rats

C.How Newton Became a Very Clean Place

D.How Newton Became a Famous City

答案:C

46、The fourth Thursday in November is called Thanksgiving Day. In the United States, it is an annual occasion to show thanks to God for his goodness.

As a historical, national and religious holiday, Thanksgiving Day began with the English in Plymouth Colony. As far back as 1621, after a long bitter winter and the gathering of the first harvest, these early settlers shared a feast with the local Indians and offered prayers of thanksgiving. The first national Thanksgiving Day was proclaimed(颁布) by President Washington on November 26, 1789. President Lincoln revived the custom in 1863.

It was not until 1941 that the U.S. Congress adopted a resolution(决定), setting the fourth Thursday of November as an annual Thanksgiving Day. Thus what began as a religious celebration of the harvest has since become a nationwide holiday.

Now Thanksgiving Day is usually a family day, celebrated with a traditional turkey dinner and a happy reunion. Schools are closed on Thanksgiving Day and the day after. Many people, including students studying in another state, often travel long distances to spend the holiday at home.

1)、The passage is mainly about how Thanksgiving Day came into being.

A.T

B.F

答案:A

2)、Thanksgiving Day was first celebrated in 1621 by English settlers of the Plymouth Colony.  

A.T

B.F

答案:A

3)、President Washington set Thursday, November 26, 1789 as the First National Thanksgiving Day.  

A.T

B.F

答案:B

4)、Since 1863, the fourth Thursday of November has been set as an annual Thanksgiving Day, a nationwide holiday.   

A.T

B.F

答案:B

5)、The pattern of the Thanksgiving celebration has not changed through the years. The basic traditional food on Thanksgiving Day is roast turkey.  

A.T

B.F

答案:A

47、Bill turned the key in the heavy lock and put it calmly in his pocket. He did so from a certain kind of fear. This was the only entrance to the house. Though Tom would be away for at least three days, Bill had a strange feeling of his nearness. In the stillness he seemed to hear Tom's voice. He turned round quickly, but there was only the girl.

The girl carrying an oil lamp led Bill upstairs. She stopped and raised the lamp in each doorway, staring at him meanwhile. Satisfied he was the only guest, Bill came to the last door.

"You sleep here, sir," she said, giving him the lamp. "Your friend slept here, too."

"Good night, miss," he said politely.

Her lips moved in reply, but he didn't catch the words. Her eyes never for a moment left his face. He stepped in, and as he turned to close the door she was still standing there. In the silence he felt a little terrified now.

He shut the door in the girl's face then, leaving her in the dark. He opened it again almost at once. She had disappeared without a sound. A deep mistrust suddenly came to him. Why had that girl stared at him so?

1)、Bill took the key with him to prevent Tom from returning.

A.T

B.F

答案:A

2)、We know from the story that Tom had left there three days before.

A.T

B.F

答案:A

3)、Bill was surprised when he turned round, because the woman were there.

A.T

B.F

答案:A

4)、Although Bill said good night to the girl, she gave him a rude answer.

A.T

B.F

答案:B

5)、Bill didn't trust the girl because he had never seen her before.

A.T

B.F

答案:B

48、The man sitting opposite Robert was the Financial Controller. Everybody called him "the FC"for short. He made all the decisions about money. Robert needed some more. That was why he had to see him. The two men did not get on very well. In fact, they had always disliked each other.

"Your request is out of the question,"the FC said. Robert had difficulty in controlling himself, but he managed somehow. He explained that he wanted the money in order to make more programmes.

"And why do you want to do that?" the FC asked sharply. Again, Robert almost lost his temper. "Because more and more people are listening to my department's programmes. There's great demand for them,"he answered.

The FC did not seem to believe him. But Robert had a report on the numbers of listeners to all EBC programmes. The FC became less confident. Robert threw the report down on the table and told him to read it.

The FC looked at it in silence. The figures proved that he had been wrong, but he did not want to admit it. "Well," he finally said, "I may have made a small mistake." Robert noticed the word "may."He got up to leave. But he had the feeling that he would get the money after all.

1)、According to the story, the Financial Controller was a person in charge of EBC money.

A.T

B.F

答案:A

2)、''…out of the question'' In the 2ndparagraph means without any question.


A.T

B.F

答案:B

3)、Robert decided to make more programmes because the FC disliked him.


A.T

B.F

答案:B

4)、We don't know why more and more people were listening to Roberts programmes.

A.T

B.F

答案:A

5)、The Financial Controller won the argument in the end.

A.T

B.F

答案:B

49、One day a policeman was taking a thief to the city police station. On their way they came to a shop where bread was sold.

"We have no food. And we must eat something on the train." said the thief. "It's a long way to the city and it will take us much time to get there. I'll go into this shop and buy some bread. Then you and I can eat it on the train. Wait here for me."

The policeman was glad, "I'll have some food on the train," he thought. "Be quick," he said to the thief. "We haven't much time."

The thief went into the shop, and the policeman waited in the street for a long time. He began to worry. He thought about the train, and at last he went into the shop.

"Where's that man who came in here to buy some bread?" asked the policeman.

"Oh, he went out by the back door," said the shopkeeper.

The policeman ran out but he could not see the thief. So he had to go back to his own station and tell the others about it. They were very angry with him, and he was very unhappy.

All the police of the town began to look for the thief again, and they soon caught him. They brought him back to the police station and called the same policeman."

"Now," said the officer, "take him to the city, and don't lose him again."

The policeman and the thief left the station, and they came to the same shop.

"Wait here," said the thief. "I want to go into that shop and buy some bread."

"Oh, no," said the policeman. "You did that once, and ran away. This time, I'll go into the shop and buy the bread, and you must wait here for me." 

1)、The policeman was asked to look for the thief.

A.T

B.F

答案:B

2)、When they got to the station, the policeman and the thief found a shop where bread was sold.

A.T

B.F

答案:B

3)、The thief entered the shop in order to steal some money.

A.T

B.F

答案:B

4)、When the thief went into the shop, the policeman waited for him in the street.

A.T

B.F

答案:A

5)、The policeman might lose the thief for the second time.

A.T

B.F

答案:A

50、Americans enjoy sports. The three national sports are American football, played in the fall; basketball, played in the winter; and baseball, played in the summer. The crowds at these events may surprise you. The World Series and the Super bowl will attract tens of thousands of fans to the stadium and there will be much shouting and cheering, but even if the spectator become very angry there is rare any violence.

Besides these big events, sports as recreation are enjoyed throughout the country. Golf, tennis, riding, sailing, surfing, jogging, and even parachuting, are popular recreational activities. You will find that the equipment for these sports can often be rented, so that even visitors are not excluded. Playing the sport you like is considered an essential part of a person's life. Luckily, the great natural resources such as lakes, mountains and vast seacoasts in the country allow Americans the space they need to enjoy themselves. 

1)、Fall is the season of American football in the USA.       

A.T

B.F

答案:A

2)、Americans enjoy big basketball events in winter.           

A.T

B.F

答案:A

3)、Fights between opposing teams usually happen in a crowded stadium.              

A.T

B.F

答案:B

4)、Professional sports and school sports are discussed in the passage.          

A.T

B.F

答案:B

5)、Sports events often lead to anger and violence among spectators.                  

A.T

B.F

答案:B

51、Chess must be one of the oldest games in the world. An Arab traveller in India in the year 900 wrote that it was played 'long, long ago.' Chess was probably invented in India, and it has been played everywhere from Japan to Europe since 1400. The name 'chess' is interesting. When one player is attacking the other's king, he says in English, 'check'. When the king has been caught and cannot move anywhere, he says 'check mate'. These words come from Persian 'Shah mat' means 'the king is dead'. That is when the game is over, and one player has won.

Such an old game changes very slowly. The rules have not always been the same as they are now. For example, at one time the queen could only move one square at a time. Now she is the strongest piece on the board. It would be interesting to know why this has happened. Chess takes time and thought, but it is a game for all kinds of people. You don't have to be a champion in order to enjoy it. It is not always played by two people sitting at the same table. The first time the Americans beat the Russians was in a match played by radio. Some of the chess masters are able to play many people at the same time. The record was when one man played 400 games! It is said that some people played chess by post. This must make chess the slowest game in the world.

1)、Chess was played in India long before 900.

A.T

B.F

答案:A

2)、One player has won the game when he attacks the other player's king.

A.T

B.F

答案:B

3)、Chess is a game for all sorts of people.

A.T

B.F

答案:A

4)、Only two people can play chess sitting at the same table.

A.T

B.F

答案:B

5)、According to the old rules of the game, the king could not move anywhere.

A.T

B.F

答案:B

52、It looks like a mobile phone, but the service is much cheaper. It acts like a mobile phone, but only in your own city. Beyond the city walls, it is useless.

"Little Smart", also called "Xiaolingtong", has always been compared to mobile phones. But actually it is more like one of those cordless phones(无绳电话) used around the home. The only difference is that this one reaches much further. It can travel across an entire city.

Cheap costs are the main reason for the success of Little Smart. It costs 25 yuan a month for the line and about 0.1 yuan per minute to use. What's more, unlike mobile phones, there is no fee for incoming calls. 

But Little Smart is not really that smart. Users often complain about its bad service quality. "I couldn't receive a phone call if I was on a bus," said Li, a user in Beijing. "It worked fine when I stood still, but there were breaks in signal when I was moving."

Scientists are trying to make Little Smart more user-friendly. Messaging and Internet access (接入) have been added to the service. And the latest Little Smart handset even has color screen(彩屏). 

1)、Little Smart is so popular in China because it looks like a mobile phone.

A.T

B.F

答案:B

2)、The cost of the service of Little Smart is about 0.1 yuan per minute to use.

A.T

B.F

答案:A

3)、Users are not satisfied with Little Smart because the quality of its service is bad.

A.T

B.F

答案:A

4)、The word “handset” in the last paragraph means appearance.

A.T

B.F

答案:B

5)、Scientists are trying to make Little Smart more user-friendly.

A.T

B.F

答案:A

53、Who will stage the games?

Preparing for the Olympic Games is a huge undertaking (工程). Just like the athletes, the host city spends years getting ready for the event. Before deciding which city will host the Olympic Games, the International Olympic Committee (IOC) has to examine bids from all over the world. Bidding for the games begins about ten years in advance. Without preparing a very strong bid, a city will not win the competition to host the games. Beijing was chosen for the 2008 games from five bidders 一 Osaka, Paris, Toronto and Istanbul.


Why does it take so long to prepare? 

Building the infrastructure (基础设施) costs huge amounts of money. Holding the World Cup in 2002 in Japan and South Korea, for example, meant that ten new stadiums had to be built, as well as many hotels and an improved transport system. In Beijing, after winning the bid the government began major construction projects 一 the extension of the underground, the improvement of the airport and the building of new motorways. Each host city must also build an Olympic village for the athletes. By planting trees and creating parks, the city becomes more attractive for tourists.


Why do countries want to host the Olympic Games?

Hosting the games has a major effect on the economy and brings international prestige(声望) to the country. Thousands and thousands of visitors come to the games and the host cities are permanently improved.  


1)、Bidding for the Olympic Games usually starts one year before the games are really held.

A.T

B.F

答案:B

2)、Beijing was one of the five bidders for the 2008 games.

A.T

B.F

答案:A

3)、The World Cup 2002 was held in China.

A.T

B.F

答案:B

4)、Beijing started the improvement of the airport after winning the bid.

A.T

B.F

答案:A

5)、Countries want to host the Olympic Games because it has a major effect on the economy.

A.T

B.F

答案:A

54、Taking away a city's rubbish is a big job. Every day trucks come into a city to collect it. Most rubbish is made up of things we can't eat or use. If we kept these things, we would soon have a mountain of rubbish.

In some cities the rubbish is collected and taken outside the city to a dump. Often the city dump is placed where the ground is low or there is a big hole. The kitchen rubbish is broken into small pieces and sent into the sewage(污水,排水)system. The sewage system takes away the used water from toilets, bathtubs and other places.

To keep mice and flies away, some earth is used to cover the newly dumped rubbish. Later, grass may be planted on the rubbish-filled land. Finally, a house or a school may be built there, and then you'd never know that this had once been an old rubbish dump.

In other cities the rubbish is burnt in special places. The fire burns everything except the metal.Sometimes the metal can be used again in factories where things are made of metal. The food parts of rubbish are put in special piles where they slowly change into something called humus(腐殖质), which looks like black earth. It is rich with the kinds of things that feed plants and help make them grow. 

1)、You can most probably read this kind of passage in a telephone book.

A.T

B.F

答案:B

2)、The main idea of the passage is to tell people to take useful things out of rubbish.

A.T

B.F

答案:B

3)、The underlined word “sewage” in the second paragraph means laundry.

A.T

B.F

答案:B

4)、According to the passage, the food parts of rubbish can be used again to feed plants.

A.T

B.F

答案:A

5)、We should take care of a used metal box by reusing and recycling it.

A.T

B.F

答案:A

55、A group of frogs were traveling through the woods, and two of them fell into a deep pit. When the other frogs saw how deep the pit was, they told the two frogs that they were as good as dead. The two frogs ignored the comments and tried to jump up out of the pit with all their might. The other frogs kept telling them to stop, that they were as good as dead. Finally, one of the frogs took heed of(倾听) what the other frogs were saying and gave up. He fell down and died.

The other frog continued to jump as hard as he could. Once again, the crowd of frogs shouted  at him to stop the pain and just die. He jumped even harder and finally made it out. When he got out, the other frogs said, "Didn't you hear us?" The frog explained to them that he was a little deaf. He thought they were encouraging him the entire time.

This story teaches us two lessons:

1. There is power of life and death in the tongue. An encouraging word to someone who is down can lift him up and help him make it through the day.

2. A destructive word to someone who is down can be what it takes to kill him.

Be careful of what you say. The power of words is sometimes hard to understand because an encouraging word can go such a long way. Anyone can speak words that tend to rob another of the spirit to continue in difficult times. Special is the individual who will take the time to encourage another.

1)、The expression "as good as" (in line 2, paragraph 1) means almost, practically.

A.T

B.F

答案:A

2)、When other frogs told the two frogs there was no hope, the two frogs gave up their efforts immediately.

A.T

B.F

答案:B

3)、One of the frogs fell down and died because he was so tired.

A.T

B.F

答案:B

4)、The other frog managed to jump out of the pit because he was very strong physically.

A.T

B.F

答案:B

5)、People should avoid saying destructive words to those who are in trouble.

A.T

B.F

答案:A

 



版权声明: “为了帮助广大考生朋友获得更多考试资讯,正确理解考试相关政策,本站在进行内容编辑的时候,难免转载第三方资讯,所有转载内容都会注明来源,其有关的论述内容不代表本站观点和立场。原创内容如有类同也许是巧合,若有侵权,恳请联系本站删除(ezkxx@qq.com)。考试相关政策请以官方的发布内容为准,引用所产生的涉考风险、法律风险及其他风险,与本站无关。
javascript:void(0);